Serwis we Wrocławiu
Zwiń
X
-
Kłaniam
Szukam artysty, który ustawi mi lpg - (16k przebiegu , jestem po przeglądzie na 15k)
Nie bardzo mi pasuje spalanie, chyba że tak ma być - około 10l w trasie przy jeździe piekielnie nudnej, mam wrażenie że jest duża rozbieżność pomiędzy wskazaniem komputera (wiem że to teoretyczne wskazania dla benzyny) a rzeczywistym spalaniem gazu (7,1 komp - 11 faktycznie) w trasie- myślicie że tak powinno być czy jednak kwestia regulacji. Do tego aby było śmieszniej w mieście pali też koło 10.A jeżeli regulacja to gdzie - nie ASO bo oni wgrają na nowo mapę i powiedzą że tak ma być.Ku przestrodze-szalony ponton
https://www.youtube.com/watch?v=CV1jr7nl53s
Komentarz
-
-
bl, dzięki
a skąd wiesz, że jestem z Sępolna ??Ku przestrodze-szalony ponton
https://www.youtube.com/watch?v=CV1jr7nl53s
Komentarz
-
-
Mam małą prośbę ci którzy serwisują w aso autosxpres możecie mi pw puścić bo che znać opinie po tym jak się przenieśli (bo mi już 2 auto schrzanili )O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cazp3rwitam
odswieżę temat gdyz O1 czeka na dniach wymiana kompletnego rozrzadu...Jest to wazny element, wiec nie chcialbym oddawac jej w byle jakie rece... Jaki warsztat polecacie obecnie we Wrocławiu?
dzięki za szybie odpowiedzi
1. W nubirze wymieniałem klocki i kiedyś robili nawiew.
Obie naprawy wykonane poprawnie. W przypadku nawiewu właściciel do mnie dzwonił i wyjąśnił co jest nie tak i że może poszukać używanej zepsutej części na szrotach - nie wiem jednak do zrobił do końca. Tak czy siak naprawa wykonana dobrze.
2. Klocki - wytłumaczyłem na czym mi zalęży - klocki miały być ze średniej półki i takie były.
3. Byłem też ze swoją octavią - myślałem że do wymiany będzie łożysko. Auto sprwadzili na miejsu na podnośniku (po umówieniu się na termin) okazało się że wszytko ok. Ale na wszelki wypadek właściciel przejechał się ze mną. Naprasza nie była konieczna. Plusem tego jest to że nie wymieniali na siłę (nie wiem jak by zachowały się inne warsztaty.)
kardasauto.pl specjalizują się w samochodach grupy VW ze świsłym uwzględnieniem skody. Możesz zadzwonić i popytać o koszt. A jak byłem na miejsu mieli kilku młodych pracowników (po około 20 lat) więć być może oni grzebią w samochodach a starsi sprawdzają - być może z rozrządami jest inaczej i wykonują ją doświadczeni pracownicy gdyż to poważniejsza sprawa :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qrzechuA jak byłem na miejsu mieli kilku młodych pracowników (po około 20 lat) więć być może oni grzebią w samochodach a starsi sprawdzają - być może z rozrządami jest inaczej i wykonują ją doświadczeni pracownicy gdyż to poważniejsza sprawa
NIGDY nie wiadomo komu się ręka powinie.. nawet stary wyjadacz może popełnić kardynalny błąd.. przez pośpiech, zły dzień czy podejście do klienta..VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Hymn na cześć serwisu Jetronik we Wrocławiu
Moja O1 ma już 15 lat. Od dwóch lat silnik miał zmniejszoną moc. Cenię ASO Elcar, ale akurat na to nie mieli pomysłu "może popychacze (2tys zł), może przepływomierz (1tys), może coś innego, możemy rozkręcić silnik i zobaczyć, ale to kosztuje".
Tydzień temu umówiłem się na diagnostykę (250zł) do Jetronik, bez wielkich nadziei. Trzymali auto pełne dwa dni. Dwa razy dzwonię, co słychać. "Diagnosta jeździ, testuje auto". Faktycznie, potem widziałem na wskaźniku, że benzyny trochę napalili .
Efekt końcowy: nie tylko auto zdiagnozowali, ale i naprawili (dodatkowe 250zł). Z rozmowy wiem, że był jakiś problem z turbiną, zaczopowany sadzą kolektor, jeszcze jakaś konserwacja. Na paragonie mam "diagnostyka 250zł plus uszczelnienie kolektora 250zł".
Wydałem zaledwie 500zł i silnik odzyskał moc, stare auto przyspiesza jak nowe. Dla mnie rewelacja!
Komentarz
-
-
Ktos moze cos powiedziec o Kardas auto serwis z Sosnowieckiej? Musze w aucie wymienic olej i filtr, dodatkowo nie dzialaja spryskiwacze i kierunkowskazy w lusterkach z oświetleniem progow. Z Muchoboru kawalek jest na Ksieze i pytanie, czy warto jechac.
Kolo siebie mam mechanika, na Krzemienieckiej, specjalizuje sie w VW, nie wiem czy nie skorzystac z jego uslug ale troche do zzrobienia mam...
Komentarz
-
-
Ja już dwa razy korzystałem z usług tego warsztatu: http://www.pkw-auto.pl/ Jest blisko i w razie czego można z muchoboru dojechać kilkoma autobusami.
Komentarz
-
Komentarz